Saturday, October 2, 2010

Endeleg i gong igjen!

I går kjende eg at NO er eg på plass. Ikkje berre fordi storbagasjen kom i går, men først og fremst fordi ungdommane samlast heime hos meg igjen. Kjekt å ønskje velkomne dei gamle, gode, og kjekt å få helse på ein ny. Fleire kan det visst bli etter kvart.


Ryoko og Yuki laga middag.

Dei laga mat til 6 personar, men kva gjer vi når det dukkar opp to uanmeldte etter at vi har ausa opp på tallerkenane? Jau, då må ein improvisere. Dele eit par porsjonar og spe på med brød. Heldigvis hadde eg baka brød i går.


Det gjekk hardt utover brunosten, som eg hadde pakka opp ifrå storbagasjen. Populær for folk både frå Jamaica, USA og Japan. Så den får eg nok ikkje ha åleine, nei. Men det var heller ikkje planen.


Hiroki har venta på meg sidan han spurde på Facebook i vår ein gong: "Is it officially true that you are coming back to Matsue?" (Er det offisielt sant at du kjem tilbake til Matsue?) Og han lurte på om eg ville starte oppigjen Bible Club, for då ville han komme.
Her spelar han rolla som Nikodemus som kjem til Jesus og får mykje å spørje om etter kvart. Hiroki har også byrja å stille spørsmål sjølv.


Kazuya (t.v.) var på Bible Club for første gong. Han fekk også prøve seg i Nikodemus-rolla.


Carmella og Nadine tok rolla som skeptiske tilskodarar.


Samla rundt teksten frå Joh. 3, 1-17
Vi avslutta med å samtale om Guds store frelsesplan, som gjeld alle menneske uansett kvar dei bur. Det visum vi treng for å komme inn i Guds rike, er Jesus.

"For så har Gud elska verda at han gav Son sin, den einborne, så kvar den som trur på han, ikkje skal gå fortapt, men ha evig liv." (Joh. 3,16)


Etter bibelstudiet var det tid for vaffler og meir brunost. Serviettane var for fine til å bruke, meinte desse.


Vi fekk kontakt med ein som var med og starta Bible Club for snart 4 år sidan, Mr Oda, som no bur i Tokyo. Mobiltelefonen gjekk på omgang mellom oss som kjenner han.
"Kva, skal du gifte deg??!!" Overraskinga var stort, og gratulantane stod i kø.


Etter at dei var ferdige med oppvasken, og dei andre var gått, fann Hiroki boka "Lynkurs i norsk" i bokhylla mi.

Det verka som om dei som var her, likte seg og har lyst å kome igjen. Tre av dei fire japanske studentane er ikkje kristne, men dei er interesserte i Bibelen. Den fjerde vart ein kristen i fjor, medan eg var i Norge.

Eg ser med forventning fram til neste fredag. Då skal eg også ha Bible Class for vaksne på føremiddagen.

Men først skal eg på picnic i Izumo og halde andakt i morgon. Det regnar ute, og det er heller ikkje så gode meldingar for morgondagen, men grilling skal det visst bli uansett vêr. Eg køyrer rett etter gudstenesta i Matsue.

Og om kvelden får eg overnattingsbesøk av medmisjonærar Jorunn Svela og Johanna Tervonen. Skal bli kjekt!

Ha ein fin søndag der du er!

2 comments:

  1. Så godt at du er i gong..
    Kjekt få glimt frå din kvardag..

    God helg!

    ReplyDelete
  2. God helg til deg og dine, også, Sigrid! Kjekt at du følgjer med. På Facebook har eg fotoalbum for Bible Club med engelsk tekst. Du kan tipse sønene dine:)

    ReplyDelete