Sunday, February 13, 2011

Snow Fun Camp


I utgangspunktet hadde vi tenkt at denne skileiren skulle vere spesielt for ungdom som kanskje ikkje er med i nokon kristen samanheng. Nokre ungdommar fekk vi med, men for det meste var det foreldre og barn som var med som deltakarar, dei aller fleste er medlemmer i ei WJELC-kyrkje. Her er flokken samla før avreise søndag.


Til og med ein av prestane hadde tatt seg velfortent frihelg. Då eg spurde pastor Ogano om han trudde det gjekk bra med kyrkja i Midorigaoka på søndag utan prest, svarte han på sin lune måte:
- Dei har det sikkert mest fredeleg når ikkje eg og Kiviranta-sensei er der!


Medan far prøvde seg på langrennski, trente sonen på snowboard.


Dei to mest typiske ungdommelege deltakarane var Yoshie og Ryoko.


På laurdag var det fleire som ville prøve seg på snowboard, med Antti Kiviranta som instruktør.


Denne karen frå Nara hadde heller ikkje prøvd snowboard før.


Andre likte seg betre i slalombakken, eller i akebakken.Derimot var det ingen andre som forstod kor fint det var å gå tur i den stille skogen.


Presten hadde sysla med innandørsaktivitetar medan vi var borte.

(Foto: Johanna Tervonen)
Om kvelden var det samling med leik, song og bibelundervisning, med temaet "Skattejakt". Talarar var Maki Ikegami på fredag, og Antti Kibiranta på laurdag. Her snakkar han om mannen som fann ei veldig verdfull perle og som selde alt han eigde for å få eige den. Kvar enkelt av oss er også som ei verdfull perle for Gud, som han satsa alt på å vinne igjen.


Tid for leik var det også.

Søndag var borna med til søndagsskulen i Hiruzen kyrkje, medan vi andre hadde bibelstudie over dagens preiketekst før vi også tok vegen til kyrkja, der Antti var dagens talar.

(Foto: Johanna Tervonen)
Søndag etter lunsj reiste alle heim, til Nara, Osaka, Ashiya, Kobe, Suma og Midorigaoka. Ryoko og eg hadde kortast veg tilbake til Matsue. Her er vi ilag med dei som har jobba for oss denne helga: Til venstre ser vi dagleg leiar Igi, og frå høgre altmuligmann Ikeshita, frivillig medarbeidar Yoko Igi, og fru Ikeda, som er kokke på Hiruzen Bible Camp. I går var Igi oppe klokka 5.30 og starta snøfresaren for å rydde vegen slik at Yoko kunne køyre borna på søndagsskulen.
Tusen takk!

Her kan du sjå dagleg leiar Igi sin versjon av leiren: http://hiruzenbc.blogspot.com/

2 comments:

  1. Dette ser kjekt ut. Har ikke blitt så mange skiturer på meg i gamlelandet heller, så i år slår du meg der! Prøver du ikke selv å stå på slalom da? Kanskje vi kan få oss en tur sammen til neste vinter? Liv

    ReplyDelete
  2. Nei, har ikkje vore på slalom sidan du fekk meg med. Johanna prøvde å overtale meg til å prøve snowboard, men eg hadde det fint på bortoverski...

    ReplyDelete