Sunday, September 20, 2015

Kinesisk keisar med frykt for døden

Utanfor byen Xi'an midt inne i Kina heldt ein bonde på å grave ein brønn i 1974 då han plutseleg støytte på noko merkeleg. Arkeologar overtok gravinga, og hittil har dei grave opp omlag 2000 soldatar av leire. Til saman skal det vere omtrent 8000 av desse. Kvar enkelt av soldatane er forskjellige. Nyare forskning har til og med slått fast at også øyrene til dei enkelte soldatane er like forskjellige som fingeravtrykk er forskjellig. Det tyder på at dette ikkje var noko samlebandsproduksjon.
 Denne terrakottahæren med soldatar, hestar og vogner vart laga på oppdrag ifrå keisaren Qin Shi Huangdi (regjerte 221 til 210 f.Kr.) for å vakte hans eiga grav. Det ser ut som om han var redd for det som venta han på andre sida. 700.000 personar skal ha arbeidd med å førebu grava hans i nærare 40 år, heilt til keisaren døydde.

Her kan du lese meir:  TerrakottahærenKeisaren førebudde seg på livet etter døden, og skaffa seg ein hær som skulle kjempe for han. Men kva hjelp fekk han av dei?

Omlag to hundre år etter at keisaren døydde, var det ein annan som vart lagt i ei anna grav. Den grava var lånt av ein rik mann. Jesus hadde døydd ein smertefull død på eit kors. Men han vart ikkje verande i grava. På den tredje dagen stod han opp!
Når vi trur på Jesus, gir han oss håp om eit evig liv ilag med han etter døden, og vi treng ikkje å frykte. Men kva med alle kinesarar som døydde utan å ha dette håpet?2 comments:

  1. Takk! Du er rask! Eg ligg litt på etterskot med Kina-bloggane, og burde vel fortelje litt om det som skjer her i Japan, også, men får ta det litt etter kvart.

    ReplyDelete