Sunday, September 20, 2015

Ein luftig sykkeltur

I Xi'an fekk vi også gjere meir enn å gå på museum. Kva med ein sykkeltur rundt gamlebyen? Ikkje i gata, men oppe på muren!

Den noverande muren er meir enn 600 år gammal, og er 10-12 m høg, 12-14 m vid oppe og 15-18 m nede. Så vi hadde god plass. Den rektangulære muren er 13.94 km lang, for å vere heilt nøyaktig. Dette er den bymuren som er mest intakt av dei som framleis eksisterer.

Med mange fotopausar og sykling på humpete murstein brukte vi omtrent 1 1/2 time rundt.
Vi var kanskje litt for optimistiske i starten, slik denne videoen viser: (Fakta fann vi ut etterpå...) Nokre var også på familie-tandem-tur.

Utstilling av "Velte-Petter" og andre syklar

Gjennom ei luke i muren kan vi sjå nye høgblokker.

Nybyen utanfor muren

Gamlebyen på innanfor muren

Visstnok eit tibetansk buddhisttempel

Det ser ut som om nye steinheller vart lagde ned i 1984. Her står det 84 (八四) og namnet på den som gjorde arbeidet. På fleire andre heller stod det 1984 一九八四, som er dei samme teikna både på japansk og kinesisk.
Turen er gjennomført!

Porten gjennom muren

 Sjølv om det var god plass oppe på muren, fekk eg også merke folkemylderet i Xi'an. Her ifrå shopping-gate på kveldstid. Det gjeld å halde fast på det du har...

 Og i dette folkehavet traff Bjørg kjentfolk. Ho har tidlegare budd i Xi'an, og har fleire kontakter i denne gata.No comments:

Post a Comment