Monday, May 31, 2010

Like a "Tampopo"


このごろタンポポの花はいっぱい咲いています。畑は黄色タンポポに輝いています。農夫の人たちは困るほどタンポポは速く増えます。あまりいい植物ではありませんが、私には大事なことを教えてくれます。
タンポポは値が強いです。雑草を取ろうとする時は、タンポポはとても抜きにくいです。根っこが土の中に残って、だた地面上の物は取れるのは多いです。だからしばらくして、また根から生えてきます。
タンポポはやっぱり強いですね。コンクリートの中からさえ、生えてくるのです。

大学時代に印象に残っている聖書の話を聞きました。「タンポポのようなクリスチャン」という話でした。御言葉はコロサイ人への手紙2:6-7でした。
「あなたがたは、このように主キリスト・イエスを受け入れたのですから、彼にあって歩みなさい。キリストの中に根ざし、また建てられ、また、教えられたとおり信仰を堅くし、あふれるばかり感謝しなさい」。
タンポポが抜けられないように、私もイエス様の恵みから離れたくない、離させられたくないと思いました。イエス様の中にずっと根ざしていたいと思います。

その話を聴くしばらく後で、教育大学の美術の時間に簡単な版画を作る宿題が出ました。普段美術の時間によく苦労しましたが、その日だけ夢中になって、絵が出来るまで一人で残っていました。
本物は今どこにあるかが分かりませんが、友達がもっているコピーから印刷をさせてもらいました。
タンポポの根っこを囲む石にコロサイ2:6-7が書かれています。

一番したの「タンポポからのメッセージ」も是非読んで下さいね。(ノルウェー語の文書の下に)


Eg er glad i løvetannen. Sjølv om han er eit ugras og ei plage for bøndene, og eg har problem med å få løvetannen opp med rot når eg lukar i blomsterbedda. Løvetannen minner meg om å stå fast i trua, om å vere rotfesta i Jesus.

I studietida høyrde eg ein bibeltime som gjorde inntrykk. Det var Asbjørn Kvalbein som talte på Ungdommens Landsmøte, om å vere løvetannkristen. Teksten var Kol. 2, 6-7. Eg ønskjer å vere ein slik løvetannkristen, som er vanskeleg å rykkje opp med rot.

Ei stund seinare fekk vi ei oppgåve i formingstimen på lærarskulen. Linoleumstrykk. Vanlegvis leid eg meg gjennom timane der eg vart tvinga til å vere kreativ, men denne dagen var annleis. Eg gløymde både tid og stad og ga meg ikkje før eg var heilt ferdig og eg var åleine igjen på klasserommet. Resultatet vart ikkje noko stort kunstverk, men iallfall noko som gav meining til meg sjølv, og forhåpentlegvis til dei som eg sende kort til. Originalen veit eg ikkje kvar er blitt av. Denne er ein kopi eg har fått av ei veninne.

Og skulle du ha problem med å lese orda på steinane rundt løvetannrota, så er det altså orda frå Kol. 2, 6-7:
"De har teke imot Kristus Jesus som Herre, så må de òg leva i han. Ver rotfeste i han og oppbygde på han. Stå faste i trua, så som de har lært, rike på takk til Gud!"

No har eg også andakta klar for torsdag!

Etterord:
Eg sende nokre ord til Asbjørn Kvalbein på Facebook og takka for inspirasjonen, og han svarte med å gi nokre gode råd frå løvetannen.

Moral fra løvetannen: Smil selv om mange ikke liker deg! Blir du kuttet ned, så reis deg igjen. Få deg dype, solide røtter. Hold sammen med søsknene dine. Spre frøene dine rikelig og vidt ut. Om noen oppdager at du er spiselig, så bare vær glad at du kan være til nytte. Ja, det er sikkert mer å lære ...

付け加え:
タンポポの話しをされた先生に昨日お礼の言葉を送ると、すぐ「タンポポからのメッセージ」というお返事がありました:

「たくさんの人々に嫌われても、微笑みなさい。切られても、また立ち上がりなさい。深くて丈夫な根っこを得なさい。兄弟たちと仲良くしなさい。種を豊かにまた広く蒔きなさい。もし誰かがあなたが食べられると分ったら、役に立つことができるのを喜びなさい。それ以上も教えられることがあるかもしれない。。。」 A.クヴァールベイン先生

2 comments:

  1. Du ga originalen til meg, og den har jeg og tenker på deg med stor takknemlighet, som utnyttet poenget på en så kreativ måte. Jeg synes en løvetannplen er et praktfullt skue. Men Aud satte barnebarn til å plukke dem bort og ga dem noen øre per stk. Det var jo også gøy. Hilsen Asbjørn Kvalbein.

    ReplyDelete
  2. Takk for kommentar her,også! Eg trykte sikkert fleire bilete då eg heldt på med det, men det var kanskje du som fekk den første??

    ReplyDelete