Sunday, March 30, 2014

Ny start

På kaka står det おめでとう(omedetou), som betyr gratulerer. Det var ikkje ei lita kake, heller, men omtrent 1 meter lang. Og kva var det vi feira?
Eg har hatt ein lang dag i Izumo kyrkje. På gudstenesta var det markering for dei som byrjar på ny skule. Det var forbøn for ei jente som skal byrje på ungdomsskulen og ein gut som skal byrje på vidaregåande. Men høgdepunktet var dåpen. Det var ei overrasking for meg. Ei av damene i den engelske bibelklassa hadde endeleg tatt steget!
Det har tatt mange år for henne. Men ho har høyrt mykje om Jesus heilt ifrå ho var liten. No var det siste sjanse for henne å bli døypt før Maekawa flyttar, og ho var redd ho berre ville utsetje det på ubestemt tid dersom ho ikkje vart døypt no.

Idag var det også avskjed for prestefamilien Maekawa, som om to dagar flyttar til Kobe. Der skal Maekawa ta over som prest i Aotani kyrkje, der noverande prest går av med pensjon. I Izumo får dei ein evangelist som blir ferdig på seminaret i juni. Fram til han er klar i juli, får dei hjelp ifrå andre plassar.

Det vart dekka langbord med mange forskjellige rettar som folk i kyrkja hadde tatt med. Her var det berre å forsyne seg!
Det var mange som ville ha ordet, og det var mange gode ord både til og frå familien Maekawa. Her er det yngstemann som takkar for seg. Han skal byrje i 5. klasse på ein skule i Kobe.
Eldstemann, som er blitt høgare enn far sin, skal byrje siste året på ungdomsskulen.

 
Her fekk eg også vere med på familiebilete.

Mange var komne idag for å ta avskjed med prestefamilien.

Etter avskjedsstunda møtte mine trufaste bibelklassemedlemmer opp. Ho som vart døypt i dag, fekk fortelje meir om kvifor ho ville bli døypt. Dei to kvinnene har vore veninner frå dei gjekk på ungdomsskulen, og dei byrja å gå på ungdomsklubb ilag. No er det berre éin igjen i denne gruppa som ikkje har tatt imot Jesus. Ver med og be for han at den Heilage Ande viser han at han også treng Jesu frelse!

Ein ny start, både for dei som skal flytte, dei som skal skifte skule og dei som skal byrje å arbeide på ein ny plass. Men også for ho som vart døypt vart det ein ny start, eit nytt liv med Jesus.

I kveld vart det for ein gongs skuld blogg FØR Facebook! Og det er eg ganske fornøgd med :)

1 comment:

 1. Så godt!
  Nokon sår og andre haustar..
  Men har du nok fått vore med på å så også :-)

  Kjekt at du blogga før Facebook for der treff du ikkje meg ;-)

  Om få dagar reiser SO til Japan/Tokyo på studietur.
  Kjem heim til Påske.

  Ha fin kveld!

  ReplyDelete