Saturday, April 26, 2014

Påskeferie?

I Norge har skuleelevar og lærarar noko som heiter påskeferie. Det er det lenge sidan eg har hatt. For påske er ikkje først og fremst ferie, men ekstra mykje arbeid for den som er tilsett i kyrkje eller misjon. Det skulle berre mangle, for det er no Jesus som er grunnen til at vi har påske. Og det må så mange som mulig få vite.
Ei av dei som tok påskeferien og kom til Japan, var søstra mi. På biletet ovanfor er ho på tenåringsgruppe på påskedag morgon og snakkar med to andre søstre.

Men la oss først gå eit par dagar tilbake:

På langfredag, som er ein heilt vanleg dag her i Japan, hadde vi som vanleg Bible Club, der temaet var "Pilatus i møte med Jesus". Sidan eg hadde fått kokke heilt ifrå Norge, måtte det bli noko norsk mat, og alle såg ut til å like fiskegrateng.

Laurdag var påsketuristen med meg på koto-øving, og gamlemor på 90 år heldt henne med selskap medan vi andre øvde. Her går det mest på fingerspråket.
Og så var det gjesten sin tur...

På påskedag kom det fleire nye til kyrkje. Denne amerikanske jenta til venstre er ikkje berre på besøk, men har kome til Matsue som engelsklærar, og noko av det første ho gjorde, var å søkje på internett for å finne ei kyrkje. Også ei koreansk kristen jente hadde nettopp kome til Matsue og hadde funne vår kyrkje. Så flott å få fleire kristne utlendingar her!

I samtale med presteparet i Matsue.

Som sagt hadde ikkje eg påskeferie, men derimot mykje å førebu fram til påskedag. Så eg brukte all ledig tid til å førebu preike, omsetje preika frå engelsk til japansk, og lage powerpoint og førebu songane. Eg kom i mål, og rakk til og med å ete før gudstenesta, takka vere påsketuristen som laga mat. Kveldens internasjonale gudsteneste vart forresten ei positiv overrasking, med mange nye ansikt.

Biletet viser nesten alle som var med. For første gong i historia var der to med etternamn Valbø. Hittil har eg vore den einaste i landet med det namnet.
Til saman var vi 30 personar, og 10 var med for første gong. Ei ikkje-kristen jente hadde fått med seg fem av sine venner! Truleg var det første gong fleire av dei høyrde kristne songar og bodskapen om Jesu død og oppstode.
Takk for alle som har vore med og bedt!

Etter at kveldsgudstenesta var slutt, kunne min "påskeferie" starte. Det vil seie, 2. påskedag er alltid ein måndag, og måndag er vanlegvis fridagen min. Så no er det tid for litt sightseeing. Men det blir på neste blogginnlegg.


No comments:

Post a Comment