Tuesday, April 21, 2015

Tulipanar i lange rader

"Du treng ikkje å reise til Holland, du", var det ei som kommenterte til bileta eg hadde lagt ut på Facebook. Nei, når eg har ein tulipanåker berre vel ein halvtimes køyring herifrå, treng eg ikkje reise til Holland. Men at eg har budd her i snart 8 år før eg kom meg så langt, er nesten ei skam!
Men eigentleg har eg ikkje visst om denne plassen før i år. Eg abonnerer på e-post frå Shimane International Center, som sender ut informasjon på engelsk om ting som skjer i området. Vanlegvis er det aktivitetar som skjer midt i kyrkjetida, men denne gongen fekk eg passa det inn i søndagsprogrammet mellom bibelklassa og kveldsgudstenesta.

Eg fekk med to medlemmer frå Izumo kyrkje, som også har byrja i den engelske bibelklassa eg har på ettermiddagen. Også tre studentar vart med. 

Eg trudde det var ein park med blomster, men det viste seg å vere ein kjempestor tulipanåker, rett og slett.Nedanfor er ein videosnutt som viser litt av stemninga.


Det einaste som ikkje var ekte her, var den importerte vindmølla. Samme kor sterkt vinden bles, stod ho heilt stille.

Vi kunne velje tulipanar frå åkeren for berre for 50 yen (ca.3,50 kr) pr. blomster og ta med heim og plante. Eg valde meg desse tre:


Dagen etter er dei planta i krukker. Den raude hadde kort levetid, men dei to i lilla-fargar held seg såvidt enno, meir enn ei veke etterpå.

Slik såg denne ut i går. Guds skaparverk har verkeleg mange variasjonar!

No har eg også fått tips om korleis eg kan ta vare på løkane, så eg kan få nye tulipanar til neste vår. Men eg trur eg må ta litt fargesortering, så eg veit kva eg plantar ut igjen. For no har eg fire gule, som eg kjøpte tidlegare i mars, og ein raud, ein lilla, og så denne med den fine fargekombinasjonen. Trur nesten eg byrjar å få "grøne fingrar"!

1 comment: