Monday, January 26, 2015

Gårdagens overrasking


Når eg ein søndag for månaden reiser til Izumo kyrkje, har eg oftast fullt program, med andakt på søndagsskulen kl 9, organist på gudstenesta kl 10.30, engelsk bibelklasse kl 13.30, og organist på kveldsgudstenesta kl 19.30, med nokre timar fri på ettermiddagen.
Gjennomsnittsalderen i engelskklassa har vore ganske høg. Dei tre eldste ser de såvidt bakerst på biletet øverst.
Men igår gjekk gjennomsnittsalderen betydeleg ned. Dei to yngste var ungdomsskuleelevar. Det er dei to som stikk hovudet fram midt i biletet.


Eg hadde fått høyre om ei som ville kome på bibelklasse for første gong. Og ho hadde fått med seg ei ikkje-kristen veninne som hadde vore i kyrkja éin gong og hadde sagt ho aldri meir ville komme. Men så kom ho likevel. Tre ungdommar som hadde vore i kyrkja sidan søndagsskulen kl 9, vart også med. Dermed var plutseleg talet på deltakarar fordobla. Dei fem er dei to fremste til venstre og dei tre fremste på høgre sida.
Eg måtte improvisere, og prøve å legge til rette for fleire nivå både med tanke på engelskferdigheiter og bibelkunnskap. Det var ikkje ein veldig lett tekst, heller, om å elske våre fiendar. Dei nye deltakarane såg ut til å slappe av då dei oppdaga at det var lov å snakke japansk, også, og det vart ein interessant diskusjon.

Så blir det spennande om alle dukkar oppatt neste gong, den 22. februar.

I mellomtida har eg mange andre klasser.
Sist fredag hadde eg to grupper. På føremiddag var det avskjed for ei som skal flytte. Ho starta i bibelklassa mi for 8 år sidan. Sjølv om ho enno ikkje er blitt kristen, har ho iallfall fått med seg noko.

Her er gjengen med store og små i stova mi på fredag føremiddag. Denne gongen serverte eg te utan noko å bite i, for vi skulle ut og ete lunsj ilag etterpå.

 Det er veldig greitt å ha ein italiensk restaurant rett rundt hjørnet!

Og om kvelden var det lang kø framfor riskokaren min. Denne gongen gjekk eg faktisk tom for ris, så eg måtte spe på med litt rundstykke frå frysaren...

Det skal litt til å fylle 16-17 svoltne magar. Dagens tekst var forresten om brødunderet. Vi fann ut at Jesus vil ikkje berre vere ein konge som gir oss mat i magen, men han vil først og fremst at vi tek imot han sjølv som livets brød.

Eg er glad for at to av desse studentane vil vere med på skileiren. Her er litt PR for Snow Fun Camp vi skal ha på Hiruzen 13.-15. februar. Bileta er frå 2013 og 2014.

Ei jente frå Kina og ein gut frå Brasil har teke imot utfordringa til å vere med.
Presten i Arashima, Ishimaru, vil tale på fredag og laurdag, og søndag er det eg som skal preike i Hiruzen kyrkje. Eg må vel snart byrje å sjå på teksten der, også... Først skal eg preike i Yonago den 8. februar, men då kan eg bruke ei preike eg allereie har skrive.

I morgon er det til Nima igjen, med to klasser der. Og slik går no dagane...

Det er framleis vinter, men i det siste har det vore over 10 grader på dagtid. Og på laurdag fann eg eit lite vårteikn på joggeløypa mi.

Dette er plommetre som bruker å blomste i februar.

Men eg vil gjerne ha litt meir snø først...

No comments:

Post a Comment