Monday, December 22, 2014

"Welcome, Varubo-sensei"

Det er godt å bli sett pris på innimellom. Forrige veke ville engelskelevane mine i Nima lage velkomstparty for meg. Og det var ikkje måte på heller kva dei hadde laga til. Eg reknar med det også var eit påskot til å få ete god mat ilag, for eg har forstått at det liker dei. Etter at eg har undervist dei i engelsk Bibel sidan september, syntest dei visst det var på tide å ønske meg velkommen. Denne kaka var bestilt frå konditori. "Velkommen, lærar Valbø".

Men først var det middag. Det meste var bestilt, men alle hadde med seg noko i tillegg, så det vart både meir enn nok. Men sidan alle hadde med seg mat i boksar, kunne dei etterpå fylle opp boksane att med restar, så ingenting gjekk til spille.
God drikke hadde dei også skaffa, men alt var alkoholfritt. Vi var då trass alt i ei kyrkje...Her var det mykje godt.

Og så var det kake
Og så stilte damene opp rundt bordet og song "Amazing Grace" for meg.


Litt tid til engelskundervisning var det også. Først fekk dei i oppgåve å ordne eit bibelvers i rett rekkefølgje. Det var ukjent for dei aller fleste, så det var ikkje så enkelt.
Men dei var veldig fornøgde då dei hadde fått det til.
"The people that walked in darkness have seen a great light." "Det folket som ferdast i mørkret, har sett eit stort ljos", Jes. 9,2. Etterpå lytta vi til samme verset frå Händels "Messias". Ei av medlemmene har to søner som er kristne. Ein av dei vart ein kristen etter å ha studert "Messias"-oriatoriet.

Av desse damene er det berre ho heilt til høgre som er kristen. Men alle møter opp to gonger i månaden for å lese, dramatisere og samtale om Bibelforteljingar på engelsk. Og for det betaler dei for reisa mi (8 mil kvar veg), og arrangerer velkomstparty!

Denne månaden blir det tre turar til Nima, for på 1. juledag kveld arrangerer kyrkja julefest, og der skal vi delta med song på engelsk. Alle møter opp, for dette er også tradisjon frå den tida Kari Opperud budde og arbeidde i denne kyrkja.

Det blir visst ikkje noko julebrev sendt herifrå denne jula. Til det er det iallfall for seint å sende i posten. Men de som les blogg, har vel følgt med ein del på livet her.

Dersom de lurer på korleis eg feirer jul, så kan de no sjå på denne oversikta:
23.12 Førebuing av preike til 28.12
24.12 Kl 9.30 Engelsk bibelklasse heime hos meg. Skulle eigentleg vere sist fredag, men pga snø vart det utsett. Nokre av damene som bur eit stykke unna, vågar ikkje å køyre på snøføre.
Kl 17.30 Caroling (nr 2) ved stasjonen. Kl 19.30 Lysmesse i Matsue Lutherske kyrkje
25.12 Ettermiddag køyre til Nima. 19.30 Julefest i Nima kyrkje. Overnattar til dagen etter.
26.12 Heimatt frå Nima. Om kvelden er det ikkje Bible Club, som på vanlege fredagar, men eg har invitert presteparet i Arashima på middag. Så får vi forhåpentlegvis også tid til ein prat om arbeidet framover.
27.12 Koto-øving på ettermiddag, før eg køyrer til Hiruzen (8 mil) på overnatting.
28.12 Andakt på søndagsskulen og preike på gudstenesta i Hiruzen kyrkje. Kanskje muligheit for å gå på ski før eg køyrer heim?
29.12 Kl 18.00 Bible Club
30.12 Fri?
31.12 Kl 22 Ope hus for bøn og fellesskap inn i det nye året

Slik det ser ut no. Så skal eg prøve å lage litt pusterom innimellom til å opne julepost og kose meg litt åleine. Idag har eg endeleg fått pynta til jul. Vasking og baking tek eg ikkje så veldig nøye. Jula kjem uansett.

Med dette biletet frå caroling i går kveld vil eg ønskje alle lesarar ei god jul og eit godt nyttår. Det kan hende det kjem litt oppdatering før året er slutt, men eg skal ikkje love noko...

2 comments:

 1. GOD JUL OG GODT NYTT ÅR!!
  Trudde eg skulle klare vere så tidleg ute at du fekk ei helsing i posten, men den gang ei..

  klem

  ReplyDelete
 2. Samme her: "Den gang ei..."
  God jul og godt nyttår til deg og dine på Skodje!

  ReplyDelete