Sunday, April 7, 2013

Høge herrar og flotte titlar

Eg har hatt flott besøk i helga: Tre representantar frå hovudleiinga og administrasjonen for NLM, saman med stedlig representant Dagfinn Solheim. Her har vi sukiyaki på laurdag kveld heime hos meg.

Etter konferansen hadde dei vore i Yonago og hatt møte med WJELC-leiarane; president Matsumura og visepresident Maekawa. Heime hos meg er det ikkje slipstvang, så her kunne dei forhåpentlegvis slappe av litt.
Hjalmar Bø (t.h.) og Dagfinn Solheim hadde fått privat innkvartering hos eit ektepar i kyrkja. Det første kona i huset sa då ho såg Hjalmar, var: "Eg håper madrassen er lang nok!" Ho var visst redd han skulle fryse på føtene.

På gudstenesta i Matsue idag hadde hovudstyremedlem Håvard Måseide helsing, med meg som tolk. Han hadde fått tittelen "jougiin" (HS-medlem).


Leiar for personalavdelinga, Kari Margrethe Solvang, har fått tittelen "jinzaikaihatsushuji", Dagfinn Solheim i midten er "NLM kaichou", medan leiar for NLM Utland, Hjalmar Bø, har fått den flotte tittelen "kaigaisenkyoushuji".
Høge og lange norske menn har ofte problem med å finne tøfler som er store nok, men her i Matsue har dei endeleg funne kyrkjetøfler som passar til føtene.
Matsue får ein god førsteplass! Håvard vurderer å starte innsamlingsaksjon til samme sort tøfler også til Hiruzen Bible Camp...


Det er tid for å ta farvel med kyrkja og pastor Kajinishi.
Her foregår samtalen på kinesisk, mellom leiar NLM Utland og ei japansk pastorfrue.

Ein tur innom Matsue Castle Park er obligatorisk trass i surt vêr. Det var visst eg som var den mest pysete i dag... Tøffe nordmenn trassar kulde, regn og vind.
Sakurablomstringa nærmar seg visst slutten for dette året.

Takk for besøket, Dagfinn, Kari, Hjalmar og Håvard. Om fire dagar kjem Fjellhaugstudentane tilbake. I mellomtida må eg prøve å slappe av litt, og samtidig få gjort unna ein del arbeid.

2 comments:

  1. Du har det hektisk og kjekt forstår eg!

    klem og lukke til

    ReplyDelete
  2. Jaudå, hektisk og kjekt, men godt med ein fridag innimellom, også. Fekk heldigvis godt kletørkevêr idag, så eg har reine handkle og sengkle til neste pulje kjem.
    Det var slikt vêr vi skulle hatt i går...

    ReplyDelete