Sunday, September 24, 2017

På to hjul i byen min

Matsue by er ganske flat, så det er lett å ta seg fram på "mamma-sykkel" utan gir. Brattaste motbakken eg trødde idag, var over brua rett før stasjonen. Her er utsikta austover frå brua, på veg til felleskorøving i pinsekyrkja.
I føremiddag talte eg på gudsteneste i Arashima. Sidan eg ikkje har fått bil endå, hadde eg tenkt å sykle til stasjonen (ca 3 km) og ta tog (ca. 15 min.) til Arashima, men i går kveld fekk eg tilbod om privatskyss, igjen. Shoko, som tok meg med til Izumo kyrkje for to veker sidan, hadde fri i dag og ville gjerne vere med til Arashima. Så då var det eg som vart med henne.

Det gikk greitt med preika sjølv om førebuinga gjekk i stå på torsdag. Etter at eg delte frustrasjonen på Facebook, fekk eg mange gode oppmuntringar og sikkert mange bøner vart bedt, også. Takk for alle som har vore med på "preikedugnad"! Ei av dei som høyrde på, sa etterpå at det var berre eitt ord ho ikkje forstod. Ikkje verst at ho forstod alt det andre!

Etter gudstenesta vart eg med sjåføren min og ei anna veninne ut og åt lunsj. Her kunne vi ete så mykje vi ville i løpet av ein time.
Slik ser ein misjonær ut etter å ha preika ein halvtime på japansk og får god mat etterpå:Men det var altså sykkelturen eg skulle skrive om. Korøvinga i pinsekyrkja var slutt kl. 17.30, og eg var framleis ganske mett etter lunsjen, så eg trengde ikkje å komme meg heim og ete med ein gong. Det viste seg å vere ein ganske god idé å sykle bort til innsjøen for å sjå på solnedgangen. Eg kom der rett før kl. 18, og der var det fleire enn meg som var klar med kamera.

Etter snart fire veker i Matsue var det på tide å sjå solnedgangen ved Lake Shinji! Vanlegvis er eg heime og et middag på den tida. Og så er det ca 3 km frå der eg bur, så om eg heiv meg på sykkelen når sola byrjar å gå ned, ville eg kanskje ikkje rekke det likevel.Etter at sola var gått ned, tok eg turen vidare opp mot borga, der dei i september og oktober tenner lykter når det blir mørkt.


Desse lyktene lyser sikkert endå finare når det er blitt heilt mørkt. Elvebåtane som går på kanalen her, kan du også vere med på kveldstid under denne lysfestivalen.

Gata blir stengd for trafikk på kveldstid, og eg fekk beskjed av vaktene om å trille sykkelen.
På denne lykta står det "haust" på høgre sida og "takk" til venstre. Japanarane er glade for at temperaturen går nedover. No er det meir behageleg temperatur i forhold til varmen dei hadde i sommar. Idag har det vore 27 grader på dagtid og minimum 17 om natta. I natt skal det gå ned i 16 grader!


Matsue er ein fin by! Ein impulstur var ikkje så dumt. Turen ga til og med inspirasjon til å skrive blogg. Det er lenge sidan sist.

I morgon tidleg reiser eg med buss til Kobe, der det skal vere misjonærsamling med lunsj og velkomst for meg. Eg har allereie truffe halve misjonærflokken (vi er ikkje SÅ mange), men dei finske har eg ikkje møtt endå, og heller ikkje Karoline og Marius. I fjor sommar var eg på utreisefesten for dei på Ellingsøya, og no er dei med og ønsker meg velkommen hit! :)

Tirsdag er det styremøte for Japanfeltet, der eg igjen er vald som sekretær. (Vi er ikkje SÅ mange, så eit styre eller to må alle vere med i). Dette går heldigvis på engelsk, så det er lettare å følgje med enn på det japanske styremøtet for Hiruzen Bible Camp, der eg var sist onsdag.

Når eg kjem att onsdag, blir bilen min levert. Men det blir nok meir sykling utover hausten, også.


4 comments:

 1. Alltid kjekt å lesa kva du skriv. Nydelege bilete.

  ReplyDelete
 2. Kjekt å sjå ka det ser ut der du holder til i Japan. Det er nesten det samme været der som det er her på Vestlandet da.
  Får ønske deg lykke til videre i Japan og håper du fortsatt vil trives der nede, det ser i at du gjør da. Vil no følge litt mer med ka du holder på med på bloggen din :-)

  ReplyDelete
 3. Kjekt å sjå ka det ser ut der du holder til i Japan. Det er nesten det samme været der som det er her på Vestlandet da.
  Får ønske deg lykke til videre i Japan og håper du fortsatt vil trives der nede, det ser i at du gjør da. Vil no følge litt mer med ka du holder på med på bloggen din :-) Geir Øverås

  ReplyDelete