Saturday, May 21, 2011

To gonger 17. mai


Sjølv om vegen var for lang til å reise til Kobe og feire 17. mai ilag med dei norske der, fann vi misjonærane ei anledning til å markere dagen likevel. På ein vanleg arbeidsdag stilte Runar Matsui-Li og eg i bunad og serverte kake til medarbeidarar på nordfeltet.
Kaka ovanfor er ikkje den eg laga til arbeidarmøtet, men er den som kona til Runar laga til feiringa på Hiruzen i dag. Les meir om det nedanfor.

(Foto: Katsuhiro Igi)
Nasjonalsongen høyrer med. Japanarane stod andektige og høyrde på første verset av "Ja, vi elsker dette landet." Jau, vi er glade i Norge, men vi er også glade i dette landet, altså Japan!
Tidlegare misjonær Margot (Almedal) Andreassen var også på besøk, heilt til venstre. Attmed henne står Kari Opperud.


17. mai på den 21.

Idag har eg vore i Hiruzen kyrkje på English & Bible Time for dei frå 5. klasse og oppover. Keiko Matsui-Li hadde ønska å markere den norske nasjonaldagen og bad meg stille med bunad og flagg. Først hadde vi bibelstudie om kor viktig det er å bygge livet og landet på Jesu ord. Så fekk dei i oppgåve å teikne det japanske flagget slik det ville ha sett ut om dei sjølve fekk bestemme.


Her er eitt av resultata.


Etter sekkeløp og potetløp inne i kyrkja (!), var det mat å få. Hiruzen yakisoba er ein populær rett som folk kjem langvegsfrå for å kjøpe seg, og her fekk vi det servert, heilt gratis! Bra 17.mai-mat!


Runar Matsui-Li med minsta på armen. Ho og eg var bunadkledde.


Keiko overraska med norsk-flagg-kake, med marsipandekke pynta med jordbær og blåbær!


Forventningsfulle gutar.


Medan gutane klatra, fekk Yuiko prøve sunnmørsbunaden.


Litt for stor for ein 11-åring, kanskje...


Takk for ein koseleg dag!

Fleire bilete både frå 17.mai i Matsue og 21. mai på Hiruzen finn du her:
Livet i Matsue, Facebook Album

Hiruzen kyrkje, Facebook Album

No comments:

Post a Comment