Thursday, April 7, 2011

På lag med Gideon og hans menn

Gideon som vi møter i Bibelen, hadde ein hær på 300 mann. Bibelspreiarane i Matsue er berre ein liten flokk, men trufaste er dei år etter år.


Kvart år i starten av april kjem dei med "pick-up"-bilane sine med bibelkasser på lasteplanet. I går var det opningsseremoni for nye studentar ved Shimane universitet. Her førebur vi det studentane skal få i handa når dei kjem ut etter opninga: Eit nytestamente på engelsk og japansk, med ein invitasjon til Bible Club og Youth Gospel.- Vi hjelper kvarandre, sa Gideon-sjefen, då eg takka for at dei tok mine innbydingar inn i nytestamenta. Dei synest visst litt synd i meg som var åleine. Då kunne dei heller hjelpe meg, og eg kunne hjelpe dei å dele ut nytestamente. For når alle studentane med foreldre, søsken og besteforeldre veltar ut dørene samtidig, er det lurt å ha så mange hender som mulig som kan dele ut.


Fornøgde karar etter dagens dyst. Dei fleste kassene på lasteplanet er tomme.Etter oppteljinga kan dei konstatere at det denne dagen er blitt delt ut over 350 nytestamente. Og omlag 200 av dei som tok imot, har også fått invitasjon til å lese Bibelen ilag med meg på Bible Club. Eg ventar ikkje det store innrykket, men kunne vi komme i kontakt med éin ungdom på denne måten, er det ikkje forgjeves. Og nytestamentet blir nok med tilbake på hybelen ilag med andre ting dei fekk med seg heim i går. Og kanskje ein dag kjem dei på å bla litt i boka, også? Gideon gjer iallfall eit viktig såarbeid!

- Ber kvar dag

I går kveld hadde eg besøk av ei jente som jobbar her i byen. Tidlegare Japanmisjonær Else Marie Ledal er venn med familien, og i går fekk vi oppretta kontakt på Skype, rett inn i stova til Else Marie i Kjørsvikbugen.

- Eg ber for deg kvar dag, seier Else Marie, som har kjent Yoko frå ho vart fødd for 25 år sidan. Kvelden med Yoko minte meg om kor viktig det er å ta seg av den eine.

Våren er her!

Det er eit vårteikn at nye studentar inntek byen i starten av april, men også sakurablomstringa er eit sikkert teikn på at våren er her. I løpet av eit par dagar har det nesten eksplodert. Idag fann eg fleire tre i full blomstring.

Eg ønskjer dykk alle ein fin vår med optimisme og pågangsmot. Vi er ikkje berre på lag med Gideon, men på lag med Gideons Gud: "Han som kan gjere meir enn alt, mykje meir enn det vi bed om og skjønar, etter den krafta som verkar i oss." Ef. 3,20

3 comments:

 1. Det er litt forskjell på vår i Matsue og vår i Oslo, ser jeg. Ingen tvil om hvor jeg helst ville vært...

  ReplyDelete
 2. har gideonNT på nynorsk og engelsk, veldig gritå ha på utlandsturar:)

  ReplyDelete
 3. Ingar - Ja, eg forstår godt du lengtar etter den japanske våren!

  Anonym - Er du G.A? Gjettar det sidan du skriv nynorsk og om utanlandsturar.

  ReplyDelete